Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jókainé Szabó-Fekete Nikoletta - gyógypedagógus, csecsemőmasszázs oktató

 


Szabó-Fekete Niki

 

Gyógypedagógusként, értelmileg akadályozottak pedagógiája szakirányon végeztem az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon 2011-ben.

Szakmai fejlődésemet a Budapesti Korai Fejlesztő Központban, a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központjában, a Gézengúz Alapítvány Központjaiban, valamint a Péterfy Sándor utcai Kórház Koraszülött Osztályán szerzett tapasztalatok segítették.

A korai gyógypedagógiai segítségnyújtás, fejlesztés és tanácsadás mellett a Magyar Gyermekmasszázs Egyesület tagjaként csecsemőmasszázs oktatással is foglalkozom. Úgy gondolom, hogy a szeretetteljes érintés és odafordulás nagyszerű lehetőség a korai szülő-gyermek kötődés elmélyítésére.

Legfőbb célom, hogy az egészségügyi, a pedagógiai és gyógypedagógiai ellátórendszerek között húzódó szakadékot egy szimbolikus híd megépítésével átíveljem, mert meggyőződésem, hogy az említett szakmák képviselőinek szoros együttműködése eredményesebb ellátáshoz vezetne.

A megálmodott híd egyik alappillérének építését 2009-ben a Péterfy Sándor utcai Kórház Koraszülött Osztályán végzett önkéntes munkával kezdtem el. E munka keretében a hozzám forduló szülőknek segítek eligazodni a nehéz, ismeretlen, nem várt helyzetben. Ez esetenként tájékoztatást, tanácsadást, vagy éppen a szeretetteljes érintés erejével való megismertetést jelentheti.

Jelenleg az ELTE perinatális szaktanácsadó szakirányú továbbképzésen veszek részt, mely  a következő alappillér építését szolgálja.

 Amivel a Péterfy-ben foglalkozom:  

- gyógypedagógiai tanácsadás

- "Első érintések" tanácsadás

- kenguru-módszer

- Baba-Mama Klub

Tanácsadás: telefonon egyeztetett időpontban.

Elérhetőségeim:

+3620/955-9489

babamamaklub.peterfy@gmail.com