Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gráf Rózsa - gyógypedagógus, pszichopedagógus

 

Gráf RózsaPályámat a  Budai Gyermekkórház Neurózis osztályán kezdtem, ahol viselkedés-, magatartás- és tanulási problémákkal küzdő gyerekek ellátásában vettem részt.


Munkám a pszichopedagógiai diagnosztika: az értelmi- és részképességek mérése, a szakvélemény megfogalmazása, a fejlesztési terv készítése és kivitelezése. A legnagyobb tapasztalatot az olvasási zavarral, olvasási nehézséggel küzdő gyerekek diagnosztikájában és ellátásában szereztem.

 

Hosszú évek óta végzem a 10-12 hónapos koraszülöttek utóvizsgálatát a Péterfy-ben, ahol a gyermekek érettségét, fejlettségét vizsgáljuk, igyekszünk megtalálni az egyes elmaradásokat. Tanácsokat adunk a szülőknek a megfelelő szülői magatartás kialakítására ("tudatos szülők"), ötletekkel szolgálunk  a megfelelő, stimuláló otthoni környezet kialakítására, felhívjuk a figyelmüket az évenkénti képességvizsgálatok jelentőségére, kiváltképpen az iskolaérettségi vizsgálatra, tájékoztatjuk őket a korai fejlesztési lehetőségekről, fejlesztő-módszerekről.

 

Jelenleg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Pszichopedagógia Tanszékén tanítok, kutatási területem a koraszülöttek iskoláskori előmenetele, a tanulási zavarral-, tanulási nehézséggel való összefüggés keresése. Készülő doktori értekezésem címe: A koraszülöttség, mint a tanulási zavar egyik rizikótényezője. 


Amivel a Péterfy-ben foglalkozom:

- gyógypedagógiai tanácsadás

- kenguru-módszer

- Baba-Mama Klub

- 10-12 hónapos kori utóvizsgálat


Péntekenként 15:00-16:00 között találkozhatnak velem az osztályon.


Elérhetőségem: babamamaklub.peterfy@gmail.com